Laguna Seca – Már csak 1 nap

Egy nap múlva már a köröket fogják futni a PSRL (magyar, de lassan már nemzetközivé válik, ugyanis egyre több a külföldi jelentkező) Endurance Bajnokság pilótái, bele értve a SIMCO-s csapatok tagjait is.

A tesztfutamok a mi szemszögünkből sikeresen lezajlottak. A P2-es és a GT csapatoknál egyaránt fel van építve a kész stratégia. A P1-es csapat még bírálja a lehetséges stratégiákat és természetesen a lehető legjobbat szeretné választani.

Még egy 2 órás időmérő hátra van. Egyelőre egy darab másfél órás időmérő volt. P1-es csapat a 4. helyen áll Kiss Balázs vezetésével. A P2-es Acura a 3. helyen áll Serbán Norbert jó voltából. A 69-es számú Aston Martin szintén a 4. helyen áll Pethe Szabolccsal, míg a másik GT autónk még nem futott időmérőt.

A P1-es Audi R10-est Kiss Balázs, Hegyvári János, Kiss Attila fogja vezetni. A P2-es Acurában Serbán Norbert, Mile Bence és Holdampf Márk fog ülni.

A 69-es Aston Martinban Pethe Szabolcs és Tóth Dániel küzd meg az ellenfelekkel. A 76-os Ferrariban Bende Imre, Tim Gábor és szintén, de nem utolsó sorban Holdampf Márk fog versenyezni.

Egy kis bennfentes.

Van egy kettő csapat ahol egy pilóta több helyen is versenyzik. Szabály adta lehetőségeket néha mi is kihasználjuk és mi is csinálunk hasonló pilóta mozgásokat. Belegondolva nem könnyű feladat a kettő adott csapatnak összehangolni a pilóta váltásokat, illetve a “közös” pilótának is többet kell versenyeznie, jobban fárad.

Laguna Seca szerintem a szezon legnehezebb pályája. Jobban kell koncentrálni, mint eddig. Mérvadó lesz ki fog a legkevesebb balesetbe keveredni és mivel igen rövid a pálya, főleg P kategória szempontjából (1.10 – 1.12), sok múlik azon ki, hogyan oldja meg a lekörözéseket.

Versenytáv: 8 óra
Verseny ideje: 2012.08.04
Warm-Up: 12:50
Verseny: 13:00
Közvetítés: http://simsporttv.com/
A SIMCO-s csapatoknak lehet szurkolni 🙂

Hozzászólás